Bruto Netto

Netto-bruto

Als het door ons overgemaakte nettobedrag lager is dan het brutobedrag op je loonstrook, dan komt dat doordat er belasting ingehouden wordt.

Bij je belastingaangifte volgend jaar wordt over dit jaar berekend of je uiteindelijk te veel belasting hebt betaald, te weinig, of precies genoeg. Over een heel jaar geldt (voor de meesten) dat als je minder dan ± € 10.740,- bruto in een jaar verdient (al je werkgevers bij elkaar opgeteld) dat je geheel geen belasting hoeft te betalen. Dus dan krijg je alle eventueel ingehouden belasting terug van de overheid.

(Voor elke euro boven dat bedrag betaalt iedere niet gepensioneerde Nederlander minimaal € 0,37 aan belasting.)

Ter info:

Bij de LH-korting is de eerste ± € 825 per 4 weken belastingvrij.
Bij de Scholieren- en studentenregeling is de eerste +/- 2680,- per kwartaal belastingvrij.
Zonder LH-korting is het € 0,- Dus dan wordt er altijd belasting ingehouden.

Uiteindelijk maakt het niets uit welke manier van verloning je kiest. Bij je belastingaangifte volgend jaar verreken je alles met de belastingdienst. Dan wordt alles van een heel jaar bij elkaar opgeteld.

Mocht je perongeluk tegen het advies van de belastingdienst de LH-korting bij meerdere bedrijven hebben laten toepassen, dan is dat in de praktijk vaak pas echt een issue zodra je méér dan +/- 10.740 euro per jaar verdient én er maanden zijn waarin je van meerdere werkgevers grote bedragen ontvangen hebt. (Er is dan namelijk kans dat je netto te veel ontvangen hebt. Dat moet je dan terugbetalen aan de belastingdienst bij je belastingaangifte.)

Heb je meerdere baantjes, verdien je minder dan +/- € 10.740,- per jaar of werk je nooit bij meerdere werkgevers tegelijk in dezelfde verloningsperiodes, dan wordt er bij je werkgevers waar je de LH-korting niet laat toepassen in principe teveel loonbelasting ingehouden. Bij je belastingaangifte wordt dit verrekend. Je krijgt dan geld terug van de belastingdienst.

In verloningsperiodes waarin je niet werkt bij ons, is wel of geen loonheffingskorting slechts een vinkje in ons systeem waar niets mee gedaan wordt.

Wil je je LH-korting uit- of aanzetten, vul dan het formulier in van de belastingdienst. Zie recrateam.nl/lh
Als je scholier of student bent, is het ook mogelijk om gebruik te maken van de scholieren- en studentenregeling. Dit kan gunstig zijn indien je in een periode veel verdient en in periodes daarbuiten niets of weinig verdient.

BUITENLAND
Werk je tijdelijk in België of Duitsland voor ons, dan wordt de verloning gewoon door ons vanuit Nederland gedaan. De salarissen voor sommige leeftijden kunnen wel iets hoger zijn.
Werk je in Luxemburg voor ons, dan wordt de verloning door Randstad Luxembourg gedaan.

WOON JE IN BELGIE?
Woon je in België en ga je voor ons werken in België, dan wordt de verloning gedaan door Sdworx Staffing Solutions uit Lommel. Je ontvangt van hen voor elke werkperiode een contract conform de Belgische regelgeving.
Het uurloon is nooit lager dan in Nederland. En voor sommige leeftijden kan dit dus hoger zijn. Je vindt dit terug in de opgestelde contracten.
De keuze ‘wel of geen LH-korting’ heeft geen invloed op salarisbetalingen door SdWorx uit België. Wil je gebruik maken van de voordelen van een studentjob, dan moet je bij SdWorx een inschrijvingsbewijs van je studie/school aanleveren. In dat geval betaal je slechts een wettelijke solidariteitsbijdrage van 2,71%.