Bruto Netto

Netto-bruto

Als het door ons overgemaakte nettobedrag lager is dan het brutobedrag op je loonstrook, dan komt dat doordat er belasting ingehouden wordt.

Bij je belastingaangifte volgend jaar wordt over dit jaar berekend of je uiteindelijk te veel belasting hebt betaald, te weinig, of precies genoeg. Over een heel jaar geldt (voor de meesten) dat als je minder dan ± € 8700,- bruto in een jaar verdient (al je werkgevers bij elkaar opgeteld) dat je geheel geen belasting hoeft te betalen. Dus dan krijg je alle eventueel ingehouden belasting terug van de overheid.

(Voor elke euro boven dat bedrag betaalt iedere Nederlander minimaal € 0,37 aan belasting.)

Ter info:

Bij de LH-korting is de eerste ± € 670 per 4 weken belastingvrij.
Zonder LH-korting is het € 0,- Dus dan wordt er altijd belasting ingehouden.

Uiteindelijk maakt het niets uit welke manier van verloning je kiest. Bij je belastingaangifte volgend jaar verreken je alles met de belastingdienst. Dan wordt alles van een heel jaar bij elkaar opgeteld.

Mocht je perongelijk tegen het advies van de belastingdienst de LH-korting bij meerdere bedrijven hebben laten toepassen, dan is dat in de praktijk vaak pas echt een issue zodra je méér dan +/- 8700 euro per jaar verdient én er maanden zijn waarin je van meerdere werkgevers grote bedragen ontvangen hebt. (Er is dan namelijk kans dat je netto te veel ontvangen hebt. Dat moet je dan terugbetalen aan de belastingdienst bij je belastingaangifte.)

Heb je meerdere baantjes, verdien je minder dan +/- € 8700,- per jaar of werk je nooit bij meerdere werkgevers tegelijk in dezelfde verloningsperiodes, dan wordt er bij je werkgevers waar je de LH-korting niet laat toepassen in principe teveel loonbelasting ingehouden. Bij je belastingaangifte wordt dit verrekend. Je krijgt dan geld terug van de belastingdienst.

In verloningsperiodes waarin je niet werkt bij ons, is wel of geen loonheffingskorting slechts een vinkje in ons systeem waar niets mee gedaan wordt.

Wil je je LH-korting uit- of aanzetten, vul dan het formulier in van de belastingdienst. Zie recrateam.nl/lh