Meestgestelde vragen

Hoe oud moet ik zijn om recreatiewerk te doen?

Om recreatiewerk te kunnen doen, moet je op 1 juli 2022 minimaal 17 jaar oud zijn. (Ben je 16 jaar (op je eerste werkdag), dan zijn er ook mogelijkheden. Vul in dat geval ook het inschrijfformulier in. Wij nemen dan contact met je op over de eventuele mogelijkheden.)

Is er een voorselectie op een bepaalde locatie?

Soms. Op basis van je online-inschrijfformulier beoordelen we of we je geschikt vinden voor recreatiewerk. Als we je aanmelding interessant vinden, maar graag wat meer van je zouden willen weten, krijg je dat spoedig per email van ons te horen. Meestal bellen we je dan even. Of we nodigen je uit om je uitgebreider voor te stellen. Dat kan door het insturen van een selfie-video óf door bij ons naar een kennismakingsgesprek te komen. We kunnen dan bekijken of je bij ons bedrijf past en of het werk je ligt.

Daarna hoor je snel van ons of we je uitnodigen voor een training. Als je die uitnodiging aanneemt, gaan wij er van uit dat we je ook daadwerkelijk gaan inzetten. Je weet dus snel waar je aan toe bent.

Vallen er op de training nog mensen af?

Indien je wordt uitgenodigd voor één van de trainingen, kun je er ‘in principe’ vanuit gaan dat je aan de slag kunt gaan als recreatiewerker.
In de voorgaande jaren is de overgrote meerderheid van alle getrainden door ons positief beoordeeld n.a.v. van de training. Een kleine minderheid is alsnog afgewezen (of is zelf afgehaakt na de training).
Daarnaast hadden enkelen een lastige beschikbaarheid. Onder andere hierdoor kunnen we nooit 100% garanderen dat we iemand inplannen.
Uiteindelijk is in het verleden bijna 80% van alle getrainden aan het werk geweest!
Natuurlijk geven deze cijfers geen garantie voor 2022. We zullen altijd iedereen individueel beoordelen.

Wordt er rekening gehouden met diëten en allergieën?

Voorafgaand aan de training ontvang je van ons per email informatie over de producten/maaltijden. Daarbij staat bijvoorbeeld aangegeven welke producten geschikt zijn voor een glutenvrij diëet. Mocht je speciale wensen hebben, dan kun je altijd met ons overleggen. We zoeken dan samen met je naar een geschikte oplossing.
De lunch en alle tussendoortjes op de training zijn volledig geschikt voor veganisten (en dus ook voor vegetariërs).

Gebruiken jullie plastic wegwerpbestek en -servies?

Nee. Op het trainingsweekend maken wij gebruik van afbreekbaar wegwerpservies en bestek. Daarnaast zijn ook de schalen waarin het avondeten wordt gepresenteerd gemaakt van afbreekbaar materiaal.

Waar kan ik komen te werken?

Je wordt geplaatst op een camping of bungalowpark in Nederland (of net over de grens in Duitsland of België.) Je kunt tijdens de training je voorkeuren aangeven. Wij kijken dan naar jouw wensen, maar ook op welk bedrijf we je het beste vinden passen.
Een overzicht van bedrijven waar je zou kunnen komen te werken vind je op eendenclub.nl (Voor de zomer voor 2022 kan dit nog wijzigen.)

Kan ik samen met een vriend(in) op een camping geplaatst worden?

Als je dat op je aanmeldingsformulier of op de training aangeeft, zullen wij proberen om hiervoor te zorgen. Natuurlijk is dit onder andere afhankelijk van je beschikbaarheid en ervaring. Hoewel we ons uiterste best doen, kunnen we samenplaatsing nooit 100% garanderen. Houd er dus rekening mee dat er een redelijke kans is dat je niet samen geplaatst wordt. Wanneer je een kleine beschikbaarheid hebt (van bijvoorbeeld 3 weken) is de kans op samenplaatsing klein. Verder zullen we twee 16- of 17-jarigen in de meeste gevallen niet samenplaatsen, hoewel we altijd zullen kijken of hier toch mogelijkheden voor zijn.

Hoeveel personen zitten er in een recreatieteam?

Veel bedrijven werken met recreatieteams van 2 personen. Enkele grote bedrijven kiezen voor grotere recreatieteams. (tot circa 8 personen) Hier zit dan ook vaak een teamleider bij die zorgt voor de planning en organisatie.

Moet ik zelf bedenken wat voor activiteiten we doen?

Er is altijd een recreatieprogramma aanwezig. Dit is door ons op maat geschreven voor het bedrijf. Wij zorgen voor een goede basis voor de invulling van de activiteiten, maar er is nog altijd nog ruimte voor eigen inbreng.

Moet ik zelf zorgen voor knutselwerkjes, scorekaartjes, speurtochten e.d.?

Voor de meeste activiteiten zorgt Recrateam voor de scorekaartjes en kopieervellen, zodat jij je kunt richten op de inhoud van de activiteit. We zorgen er wel voor dat er wekelijks een ‘verrassing’ geknutseld wordt, zodat je hier je eigen creativiteit in kwijt kunt. Zie je dit minder zitten, dan kun je ook een knutselwerkje kiezen uit de map met talloze kopieervellen.

Hoeveel dagen per week werk ik?

Je werkt 6 dagen in de week. Je werkt ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds, maar tussendoor is er nog vrije tijd. Je vrije dag is afhankelijk van de wensen van het bedrijf. (Op sommige campings werk je 5 dagen in de week.)

Hoeveel weken moet ik minimaal werken?

Op het inschrijfformulier kun je aangeven welke periodes je beschikbaar bent en hoeveel weken je hiervan ongeveer wilt werken.
Voor nieuwe medewerkers, die het werk nog nooit eerder gedaan hebben, is een minimale inzetbaarheid van 3 zomerweken gangbaar. Daarbij raden we dan wel aan dat je beschikbaarheid minimaal een week langer is. (Voorbeeld: Je bent minimaal 4 zomerweken beschikbaar waarvan je er ongeveer 3 zou willen werken.)
Heb je een grotere beschikbaarheid dan is dat een pré. Ook beschikbaarheid in (enkele) vakantieperiodes in voor- en naseizoen is een pré, maar niet verplicht.
Je beschikbaarheid en inzetbaarheid is mede van invloed op de keuze om je wel of niet toe te laten tot een training. Hoewel het ’totaalplaatje’ doorslaggevend is.

Ik werk liever niet op zondag, is dat een probleem?

Wil je vanwege je geloofsovertuiging liever niet op zondag werken, dan is dat geen probleem. Als je dit op je formulier of op de training aangeeft, dan matchen we je met een bedrijf dat de vrije dag op zondag heeft.

Waar slaap ik?

Je zit intern. Dit betekent dat de camping of het bungalowpark zorgt voor een geschikte slaapplaats. Meestal is dit een stacaravan met kookgelegenheid, koelkast, etc.
Voor het onderkomen hoef je niets te betalen. Het bedrijf waar je geplaatst wordt, stelt dit gratis ter beschikking.

Wie zorgt voor het eten?

Meestal moet je zelf voor je eten zorgen. Op sommige campings kun je (soms tegen een kleine betaling) mee-eten.

Moet ik voor de training betalen?

Voor de training betaal je €12,50 voor het eten en drinken. De overige kosten van de training worden volledig door ons betaald.

Is de trainingslocatie goed bereikbaar?

De trainingen vinden plaats in Nijmegen-Noord. Er is een bushalte op loopafstand, een treinstation op fietsafstand en er zijn voldoende gratis parkeerplaatsen voor de deur. Wanneer je geselecteerd wordt, ontvang je enkele weken voor de training de route-informatie.

Worden mijn reiskosten naar de training vergoed?

We geven geen vergoeding voor je reiskosten naar de training. Er zijn vrij vaak acties bij drogisterijen en andere winkelketens waar je erg voordelig treinkaartjes kunt kopen. We raden je aan om daarvan gebruik te maken of om samen te reizen met iemand die een OV-studentenkaart heeft. Je krijgt dan samenreiskorting. Via socialmedia kun je in contact komen met jongeren uit jouw omgeving die ook naar de training gaan. Hier kun je van ons meer informatie over krijgen als je de informatie krijgt over de training.

Krijg ik een reiskostenvergoeding voor het reizen naar de camping of het park?

Je krijgt een vergoeding voor éénmaal de heen- en terugreis per aangesloten werkperiode. Besluit je om op je vrije dag heen en terug je reizen, dan krijg je daarvoor geen vergoeding.
(Voor stagiaires kan een andere reiskostenregeling gelden in bijzondere situaties.)

Heb je een vraag die er niet bij staat? Dan kun je die HIER aan ons stellen.