Meestgestelde vragen

Hoe oud moet ik zijn om animatiewerk te doen?

Om animatiewerk te kunnen doen, moet je op je in juli of augustus 2024 minimaal 16 jaar oud zijn. (Ben je dan nog 15 jaar,  dan zul je nog een jaar moeten wachten. Maar je kunt ons altijd bellen om ons te overtuigen…)

Is er een voorselectie op een bepaalde locatie?

Soms. Op basis van je online-inschrijfformulier beoordelen we of we je geschikt vinden voor recreatiewerk. Als we je aanmelding interessant vinden, maar graag wat meer van je zouden willen weten, krijg je dat spoedig per email van ons te horen. Meestal bellen we je dan even. Of we nodigen je uit om je uitgebreider voor te stellen. Dat kan door het insturen van een selfie-video óf door bij ons naar een kennismakingsgesprek te komen. We kunnen dan bekijken of je bij ons bedrijf past en of het werk je ligt.

Daarna hoor je snel van ons of we je uitnodigen voor een training. Als je die uitnodiging aanneemt, gaan wij er van uit dat we je ook daadwerkelijk gaan inzetten. Je weet dus snel waar je aan toe bent.

Vallen er op de training nog mensen af?

Indien je wordt uitgenodigd voor één van de trainingen, hebben we ook daadwerkelijk de intentie om je in te gaan zetten voor animatiewerk!
Ondanks dat, komt het soms voor dat iemand zelf (of wij) door de training er achter komt dat het werk toch niet passend is.

Wordt er rekening gehouden met diëten en allergieën?

Voorafgaand aan de training ontvang je van ons per email informatie over de producten/maaltijden. Daarbij staat bijvoorbeeld aangegeven welke producten geschikt zijn voor een glutenvrij diëet. Mocht je speciale wensen hebben, dan kun je altijd met ons overleggen. We zoeken dan samen met je naar een geschikte oplossing.
De lunch en alle tussendoortjes op de training zijn volledig geschikt voor veganisten (en dus ook voor vegetariërs).

Waar kan ik komen te werken?

Je wordt geplaatst op een camping of bungalowpark in Nederland (of net over de grens in Duitsland, België of Luxemburg.) Je kunt tijdens de training je voorkeuren aangeven. Wij kijken dan naar jouw wensen, maar ook op welk bedrijf we je het beste vinden passen.
Een overzicht van bedrijven waar je zou kunnen komen te werken vind je op eendenclub.nl (Voor de zomer voor 2024 kan dit nog wijzigen.)

Kan ik samen met een vriend(in) op een camping geplaatst worden?

Ja, bijna altijd lukt dit prima. Geef dit op je aanmeldingsformulier of op de training aan.

Hoeveel personen zitten er in een recreatieteam?

Veel bedrijven werken met recreatieteams van 2 personen. Enkele grote bedrijven kiezen voor grotere recreatieteams. (tot circa 8 personen) Hier zit dan ook vaak een teamleider bij die zorgt voor de planning en organisatie.

Moet ik zelf bedenken wat voor activiteiten we doen?

Er is altijd een recreatieprogramma aanwezig. Dit is door ons op maat geschreven voor het bedrijf. Wij zorgen voor een goede basis voor de invulling van de activiteiten, maar er is altijd nog ruimte voor eigen inbreng.

Moet ik zelf zorgen voor knutselwerkjes, scorekaartjes, speurtochten e.d.?

Voor de meeste activiteiten zorgt Recrateam voor de scorekaartjes en kopieervellen, zodat jij je kunt richten op de inhoud van de activiteit. We zorgen er wel voor dat er wekelijks een ‘verrassing’ geknutseld wordt, zodat je hier je eigen creativiteit in kwijt kunt. Zie je dit minder zitten, dan kun je ook een knutselwerkje kiezen uit de map met talloze kopieervellen.

Hoeveel dagen per week werk ik?

Je werkt 6 dagen in de week. Je werkt ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds, maar tussendoor is er nog vrije tijd. Je vrije dag is afhankelijk van de wensen van het bedrijf. (Op sommige campings werk je 5 dagen in de week.)

Hoeveel weken moet ik minimaal werken?

Op het inschrijfformulier kun je aangeven welke periodes je beschikbaar bent en hoeveel weken je hiervan ongeveer wilt werken.
Voor nieuwe medewerkers, die het werk nog nooit eerder gedaan hebben, is een minimale inzetbaarheid van 2 à 3 zomerweken gangbaar. Daarbij raden we dan wel aan dat je beschikbaarheid minimaal een week langer is. (Voorbeeld: Je bent minimaal 4 zomerweken beschikbaar waarvan je er ongeveer 3 zou willen werken.)
Heb je een grotere beschikbaarheid dan is dat een pré. Ook beschikbaarheid in (enkele) vakantieperiodes in voor- en naseizoen is een pré, maar niet verplicht.
Je beschikbaarheid en inzetbaarheid is mede van invloed op de keuze om je wel of niet toe te laten tot een training. Hoewel het ‘totaalplaatje’ doorslaggevend is.

Ik werk liever niet op zondag, is dat een probleem?

Wil je vanwege je geloofsovertuiging liever niet op zondag werken, dan is dat geen probleem. Als je dit op je formulier of op de training aangeeft, dan matchen we je met een bedrijf dat de vrije dag op zondag heeft.

Waar slaap ik?

De camping of het bungalowpark stelt een geschikte slaapplaats te beschikking. Meestal is dit een stacaravan met kookgelegenheid, koelkast, etc. Daar kun je met je collega(‘s) verblijven, zodat je niet tussendoor naar huis hoeft.
Voor het onderkomen hoef je niets te betalen.

Wie zorgt voor het eten?

Meestal moet je zelf voor je eten zorgen. Op sommige campings kun je (soms tegen een kleine betaling) mee-eten.

Moet ik voor de training betalen?

De training gratis. Ook de lunch is gratis. De kosten van de training worden volledig door ons betaald.

Is de trainingslocatie goed bereikbaar?

De trainingen vinden plaats in Nijmegen-Noord. Er is een bushalte op loopafstand, een treinstation op fietsafstand en er zijn voldoende gratis parkeerplaatsen voor de deur. Wanneer je geselecteerd wordt, ontvang je enkele weken voor de training de route-informatie.

Worden mijn reiskosten naar de training vergoed?

Reis je met het OV, dan kun je een vergoeding krijgen van je OV-kosten (2e klas) die je binnen Nederland maakt.  De eerste 10 euro zijn voor je eigen rekening.
Reis je zelf met de auto, dan kun je een tegemoetkoming in de reiskosten krijgen als het bedrag van de tegemoetkoming  niet hoger is dan wat jouw ov-kosten zouden zijn geweest. (En ook dan zijn de eerste 10 euro voor je eigen rekening.)
Meer info hierover krijg je voor de training van ons.

Krijg ik een reiskostenvergoeding voor het reizen naar de camping of het park?

Je kunt een vergoeding krijgen voor éénmaal de heen- en terugreis per aangesloten werkperiode. Besluit je om op je vrije dag heen en terug je reizen, dan krijg je daarvoor geen vergoeding.
(Voor stagiaires kan een andere reiskostenregeling gelden in bijzondere situaties.)

Heb je een vraag die er niet bij staat? Dan kun je die HIER aan ons stellen.