Meeleeftheater

De typetjes

Iedere avond wordt er meeleeftheater gespeeld. Dit wordt gedaan door twee personen uit het team. Het typetje dat je speelt is (in de meeste gevallen) Otto, Elle of Izzi. Otto is een stoere jongen die vooral houdt van muziek luisteren. Elle is een wijs meisje dat van de natuur houdt. Izzi is een meisje (kan ook evt. door een jongen worden gespeeld) dat houdt van kattekwaad. (kleding en attributen zijn aanwezig op de camping of het bungalowpark)

De verhalen

Bij meeleeftheater gaat het erom dat je niet een vooraf ingestudeerd toneelstukje speelt, maar een half uur een verhaallijn volgt waar de kinderen invloed op hebben. Bijvoorbeeld:
Otto had zijn moeder beloofd om de afwas te doen, maar hij weet niet hoe het moet . Samen met Izzi gaat hij het maar proberen. De kinderen roepen dat hij een afwasborstel moet hebben. Izzi komt terug met een haarborstel. De kinderen zeggen dat dit fout is en Otto komt met een bezem terug. etc. etc.
In het handboek dat op iedere camping ligt, kun je verhalen kiezen die je die avond gaat spelen. Heb je zelf een leuk idee, dan kan dat natuurlijk ook.

Themaverhaal

Wanneer een camping kiest voor een drie daags themaverhaal, dan komt er 3 dagen lang minimaal 1 thematypetje langs. Dit kan een piraat zijn, een Chinees, een prinses. etc. Met dit typetje en een van de 3 meeleeftheatertypetjes, wordt samen met de kinderen een probleem opgelost (bijvoorbeeld dat de piraat nog maar een klein hoekje van zijn schatkaart heeft.) De verhaalijn komt tijdens het knutselen, de middagactiviteit en het theater terug.
Het team ontvangt een uitgebreid draaiboek, themakleding en attributen.

Training

Op de training maak je kennis met de typetjes en kun je kijken welk het beste bij je past. Tijdens de training oefen je ook met het spelen van meeleeftheater. Ligt het theaterspelen jou niet erg goed, dan proberen we daar met de planning zoveel mogelijk rekening te houden.

Enkele campings hebben eigen typetjes die bij de camping horen. In dat geval wordt daar theater mee gespeeld.