Sport en spel

Dit is een kleine greep uit de activiteiten die ’s middags of in het begin van de avond worden georganiseerd:

Sport

In het recreatieprogramma worden ook veel sportactiviteiten verweven. Dit spreekt alle doelgroepen aan waarmee wordt gewerkt.
Hierbij kun je denken aan voetbal, trefbal, slagbal, volleybal etc, maar ook aan middag- of avondvullende toernooien. Vaak zijn het recreatieve spelen waarbij meedoen belangrijker is dan winnen. Op enkele bedrijven hebben bepaalde toernooien al een lange geschiedenis en hier wordt dan ook fanatiek aan mee gedaan.

Middagspelen

’s Middags is er vaak een activiteit waar kinderen van verschillende leeftijden aan mee kunnen doen. In het bos zijn spelen zoals stratego, douanespel en hutten bouwen erg populair.

Op de camping zelf worden regelmatig 6-kampen of spelenkermissen georganiseerd. Dit kan kleinschalig zijn met bijvoorbeeld zaklopen, blik gooien en estafettes, maar ook groter met ingehuurde attracties. Recrateam zorgt altijd voor het bijbehorende scorekaartje, zodat je je alleen nog maar hoeft te richten op de organisatie en de uitvoering.

Andere activiteiten kunnen zijn: Vossenjacht, schminken, stoepkrijten, optocht etc.

Speurtochten

Iedere week staat er minimaal 1 speurtocht op het programma. Omdat dit erg veel voorbereidingstijd kost, zorgt Recrateam voor de vragen, opdrachten en het scorekaartje. Het team zorgt voor de route, eventuele opdrachten met leuk aangeklede vrijwilligers op de route en de uitvoering van de activiteit. Natuurlijk blijft ook hier altijd ruimte voor eigen inbreng!